Radio Fri

Radio fri är en radiostation som sänder från insidan av låsta institutioner och ger röst åt unga som är frihetsberövade. Eftersom låsta institutioner är isolerade från omvärlden vet de flesta i samhället utanför inte så mycket om hur det fungerar där inne och hur man påverkas av att vara inlåst. Genom Radio fri ger unga själva en bild av sitt liv.

Man kan låsa in en människa, men tanken är fri och vi vill ge röst åt dessa tankar. Radio fri vill visa en mer nyanserad bild av de som begått brott, hur de är som människor.  Den som lyssnar kommer alltså bättre förstå vad det är  som leder fram till att man blir en brottsling.

Radio Fri görs i samarbete med organisationen X-cons. Inom x-cons verksamhet finns även em radioredaktion som producerar reportage och inslag från utsidan. Denna verksamhet vänder sig till unga som har varit inlåsta, unga som känner någon som har det, deras familjer och unga som valt att avstå från droger och kriminalitet.

Redaktionerna på in-och utsidan samarbetar kontinuerligt – de unga radioreportrarna på utsidan gör reportage från gatan där de t.ex. ställer frågor till allmänheten om sånt som rör institutionsvård, tar upp frågor, fördomar och missförstånd och  sedan förmedlar det de fått reda på till radion på insidan. Tillsammans skapar de två redaktionerna ett gemensamt radioprogram som sänds i närradion.

Projeket syftar också till att bli en plattform där unga möts i ett hederligt sammanhang. En plats där de kan knyta kontakter med andra ungdomar som strävar efter ett liv utanför brottets bana, de talar om vad de har gemensamt och tänker ut sätt att undvika inlåsning i framtiden. I Radio Fri används radion som verktyg för att nå ut med sina tankar och idéer.

För mer info, gå in på radiofri.se

микрозайм онлайн микрозаймы онлайн на карту быстрые займы онлайн взять микрозайм микрозайм срочно взять займ онлайн на карту срочно взять кредит займы онлайн быстро быстрые микрозаймы онлайн займы онлайн на карту быстро микрозайм на карту быстрый займ на карту быстрый займ онлайн онлайн микрозаймы займы онлайн займ на карту