Workshop 360°

Workshopen 360˚ ger dig som är ung filmare en åktur genom personligt filmskapande och ett filmprojekts alla dimensioner. Idén med kursen är att du tillsammans med andra unga filmare ska kunna utveckla din kreativitet och bli bättre på att formulera dina projektidéer. Kursen ger dig verktyg för att gå från tanke till handling. Du kommer också att få en introduktion till den svenska filmbranschen. Målet är att du ska utveckla ett personligt projekt att börja filma under eller efter kursen.

Till vem riktar sig workshopen?

Vi söker i första hand dig som är mellan 18-26 år. Du har ett brinnande intresse för att göra egen film och har en viss erfarenhet av konstnärligt skapande. Framförallt är du beredd att satsa på att utveckla dig själv som filmare och komma igång med dina idéer. Du behöver inte ha gått någon filmutbildning tidigare.

Feedback från tidigare kursdeltagare:

”Kursen har betytt väldigt mycket för min utveckling, den var en ögonöppnare för hur man kan tackla bristande kreativitet. Men framför allt fick jag många vänner och kontakter. När vi började var många nybörjare inom film men de flesta har fortsatt och kommit en bra bit på vägen.”

”Det är ett bra sätt att komma in i filmvärden och man kan lära sig mycket även om man sysslat med film tidigare.”

”Jag har lärt mig tekniker för att kanalisera kreativiteten , vilket man har nytta av inte bara inom film. Men också att ta fram projekt och pitcha dem.”

”Alla som har ett intresse av att göra film borde gå den.”

WORKSHOPENS OLIKA MOMENT

Kreativitet & konstnärlig självkänsla

Fokus på övningar i kreativitet. Vi lär oss handfasta metoder för att tänka nytt, fritt och personligt och generera nya projektidéer.

Jag – Filmaren

Syfte: Du lär dig formulera en personlig strategi för dig som filmare: göra nulägesanalyser, sätta tydliga mål och strategier för att förverkliga dig själv som filmare.

Projekt- & synopsisutveckling

Du lär dig att bryta ner dina idéer till projekt, samt formulera filmidén i ett tekniskt synopsis som formulerar och omfattar projektets samtliga dimensioner.

Resurser, ekonomi & rättigheter

Du lär dig att ”översätta” ditt filmprojekt till siffror, avtal (juridik) och andra nödvändiga tekniska dokument.

Finansiering & distribution

Du lär dig hur du skapar en överblick över nödvändiga resurser i ett filmprojekt. Du får en enkel introduktion till finansierings- och distributionsprocessen i svensk film och egna vägar att marknadsföra din film så att den når ut till publiken.

Pitch & utvärdering

Du får pitcha dina filmprojekt för en professionell panel av producenter, finansiärer och distributörer och får direkt feedback. Under den sista workshopen ägnar vi också tid till att utvärdera hela kursen.

Kursledare och föreläsare

Film 360˚ – arrangeras av Filmbasen och samordnas och processleds av Samuel Sjöblom (Kaospilot). Denna omgång av 360° sker i samarbete med Dramatiska Institutets baskurs för film. För filmbasens medlemmar finns 8 platser tillgängliga.

Intresseanmälan skickas till: samuel@filmbasen.se . Det är ganska få platser till kursen, vi prioriterar deltagare ur målgruppen 18-26 år.

Kursen är gratis för Filmbasens medlemmar, men intresset är stort så vi vill att du är beredd att verkligen satsa på kursen och kan närvara vid samtliga tillfällen. Ett uteblivet kurstillfälle utan giltigt skäl (sjukdom etc.) debiteras med 500 kr.

Kursdatum under 2011 är:

21 januari / 10:30 – 18:00

11 februari / 10.30 – 18:00

25 februari / 10:30 – 18:00

1 april / 10:30 – 18.00

28 & 29 april / 10:30 – 18:00

20 maj / 10:30 – 18:00

микрозайм онлайн микрозаймы онлайн на карту быстрые займы онлайн взять микрозайм микрозайм срочно взять займ онлайн на карту срочно взять кредит займы онлайн быстро быстрые микрозаймы онлайн займы онлайн на карту быстро микрозайм на карту быстрый займ на карту быстрый займ онлайн онлайн микрозаймы займы онлайн займ на карту