Filmsommarjobbarnas blogg vecka #3, sista veckan!

Assal

Hello… It’s me again!

Idag är det den tredje och sista inspelningsdagen för våra dokumentärfilmer!! Vilket betyder att det snart är dags att klippa, redigera och finslipa.

Vi bestämde oss för att gå ut under eftermiddagen för att spela in mer klipp från personen som vi kommer att ha med i vår dokumentärfilm. Vad jag vet så var dem flesta grupperna redan klara med all inspelning, och bestämde sig därför att redan idag börja redigera filmen.

När vi var färdiga med inspelningen hade vi all material som vi behöver vilken känns sjukt bra! Imorgon är det alltså dags att börja med magin för att få en superbra dokumentärfilm!

Ha det bäst!

Kärlek och Respekt!

// Assal

 

MATILDA

 Hej hej! Idag är det jag, Matilda som skriver bloggen!

Idag började vi 10 som vanligt men eftersom min grupp vill vara säker på att bli klara i tid så var det några som kom en timma tidigt för att redigera. Vi hade som vanligt check’in och ’show and tell’ på morgonen. Det var jag som fick visa något på show and tell så jag visade en musikvideo av en sydafrikansk musik grupp som heter Die Antwoord.

Hela dagen gick åt till att redigera våra dokumentärfilmer som ska bli klara till imorgon. Det blir lite små tråkigt att sitta fyra personen i redigeringsrummet när det bara är en som kan sitta framför datorn och arbeta så vi ser till att hålla stämningen uppe genom att sjunga.

Vi lekte även en lek idag som verkligen förlitade sig på samarbete. I slutet av leken fick vi springa ett varv runt huset, mitt lag vek oss i skratt när vi sprang så när vi kom in i mål (först må jag tillägga!) var vi alla så andfådda så vi knappt kunde prata.

Mot slutet av dagen märkte vi att det saknades lite filmmaterial till vår film så Asse, Sofie och jag fick på in till Alby centrum för att filma lite extra. Tack för mig!

// Matilda

ISABELL

Idag är det torsdag, näst sista dagen på våra tre arbetsveckor hos Fanzingo! Det märks att det börjar dra ihop sig, alla grupperna sitter och redigerar det sista på deras dokumentärer inför morgondagens filmvisning. Det kan bli lite jobbigt att bara sitta framför datorn hela dagarna, men då och då ordnar vår ena handledare Micke små tävlingar som gör att vi kommer igång och blir pigga igen.

Vi hade lite problem i min grupp (Wilma, Oskar, Micke) med att få tillräckligt med miljöbilder till vår dokumentär. Vi har stressat rätt mycket dem senaste dagarna med att gå ut och filma om, och redigera intervjuerna. Jag har verkligen lärt mig massor av den här uppgiften, exempelvis vikten att planera sitt arbete och verkligen använda tiden väl. Men efter idag känns det rätt bra och vi alla verkar nöjda med resultatet.

Det var även jag som höll i dagens Show and Tell! Jag valde att visa en musikvideo av Hot sugar, då den är lite konstig och annorlunda. Inte i närheten av lika konstig som Matildas och Oskars Show and Tell tidigare den här veckan, som gjort att jag aldrig kommer kunna se på The Shining utan att tänka på kycklingar igen.

 

WILMA

Hej, och hejdå, alla läsare! Årets sommarjobbare tackar härmed för sig.

Kl. 09:00 var hela gänget på plats för att titta igenom dokumentärfilmerna en sista gång. Min grupp hade en liten justering att göra innan filmen exporterades. Redan igår kunde jag lämna jobbet och känna att vi lyckats bra. I början av veckan verkade det omöjligt att bli färdiga i tid, men med hjälp från våra handledare och med många timmar framför datorn hade vi slutligen en film att vara nöjda över.

I väntan på att filmerna skulle exporteras var det min tur att visa upp ett klipp på ’show and tell’. Vid det här laget behövs det nog ingen förklaring på vad det är! Jag valde att visa trailern till filmen ’Moonrise kingdom’, även om jag egentligen hade velat visa hela filmen! Filmen har ett genomgående tema med riktigt snygga färger och välplanerade bildutsnitt, något min grupp försökt återskapa i vår dokumentär på den lilla tid vi hade.

Vid kl. 11:00 fick vi besök i biosalongen av Shoo-sommarjobbarna och deras handledare. Där satt vi, förväntansfulla och spända inför uppvisning, med varsin plastmugg fylld med popcorn och chips i handen. Vi alla insåg snabbt att det inte fanns något att oroa sig över. Alla filmer och texter möttes av applåder och positiva reaktioner. Det var fritt fram bland både sommarjobbare och handledare att dela sina tankar och kommentarer kring filmerna/texterna. På så sätt fick man höra hur olika personer tolkade vad de sett och hört på olika sätt. Jag blev otroligt inspirerad och fascinerad av alla filmer och texter, tänk vad mycket talang och kreativitet det finns hos Botkyrkas ungdomar!

Därefter gick vi ut för att grilla. Solen sken och högtalarna spelade ’Company’ med Justin Bieber, en låt som gått på repeat hos oss på Fanzingo. Vi körde även en sista omgång av ’samuraj’. Vår plan var att spela helt oförstående när Micael förklarade reglerna, för att därefter vinna överlägset över Shoo-gänget. Planen må ha misslyckats, men vi skrattade som aldrig förr! Vinnarna var snälla nog att bjuda alla sommarjobbare på vinsten. De som inte redan ätit sig mätta på hamburgare och chips fick ta del av vinnarnas kakor och chokladbollar.

Efter detta återstod endast tre, ganska tråkiga, saker: städa, skriva utvärdering och ta farväl. Jag hoppas att Annika och Micael kunde tyda våra handstilar! Vår sista ’check out’ gick ut på att beskriva dessa tre veckor med en film. Komedier och musikaler var det som flest valde med motiveringen att vi skrattat och sjungit så mycket tillsammans. Dagen avslutades med en gruppkram, även om jag personligen inte ser det här som ett slut. Jag tror och hoppas att min, men även flera andras, tid på Fanzingo inte är över. Det känns skönt att veta att Fanzingo finns kvar som stöd och hjälp för den som kommer på nya idéer eller projekt de vill förverkliga.

Slutligen vill jag bara tacka Botkyrka kommun för att ha gjort detta möjligt, men framförallt Annika, Micael och de andra sommarjobbarna. Allt vi lärt oss och allt kul vi hittat på!

 

/Wilma

Taggar:, ,

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

микрозайм онлайн микрозаймы онлайн на карту быстрые займы онлайн взять микрозайм микрозайм срочно взять займ онлайн на карту срочно взять кредит займы онлайн быстро быстрые микрозаймы онлайн займы онлайн на карту быстро микрозайм на карту быстрый займ на карту быстрый займ онлайн онлайн микрозаймы займы онлайн займ на карту