MePublicService – nu förändrar vi medierna!

Tillsammas med tjugo andra gräsrotsorganisationer kommer Fanzingo att med SVT, UR och SR prata om hur medierna ska blir mer demokratiska.

Målet är att starta upp ett nationellt nätverk, Me Public Service, som ska fungera som en partner för Public Service bolagen i att producera program för hela Sveriges befolkning genom att fokusera på mer mångfald av människor, berättelser och perspektiv.

– Vi ser fram emot att bli inspirerade av andra gräsrotsrörelser i Sverige och kunna vara med och påverka de ansvariga på Public Service, säger Luis Lineo, verksamhetsledare på Fanzingo i Alby

Organisationerna på plats kommer både från förorten och från landsbyggden och delar erfarenheterna av att arbeta med människor som på olika sätt befinner sig i en medieskugga.

– Medielandskapet förändras i rasande fart. Digitalisering, ökad mångfald av röster och publikens eget deltagande kommer vara helt avgörande i Public Service kamp för att behålla sin traditionellt starka position i Sverige, säger Samuel Sjöblom verksamheteschef på Fanzingo, initiativtagare till Me Public Service nätverket.

– Vi på SVT har insett att de oberoende gräsrotsorganisationerna i civilsamhället är ovärdeliga partners för att finna nya talanger och programidéer samt identifiera angelägna frågor som säger något om hela vårt samhälle idag, säger Dag Strömqvist, Projektledare för talang- och mångfaldsintegration på SVT.

Värdar för mötet är Karin Hübinette, SVT och Aida Paridad från Fanzingo. Med på plats finns aktörer från Public Service (SVT, SR och UR), näringslivet, civila sektorn, politiker och forskare.

För frågor kontakta:

Samuel Sjöblom

Verksamhetschef föreningen Fanzingo

0736802968

samuel@fanzingo.se

Dag Strömqvist

Projektledare för talang- och mångfaldsintegration

Sveriges Television AB

Mobil: 070-714 99 40

dag.stromqvist@svt.seSkärmavbild 2015-01-26 kl. 17.23.55SVT & Fanzingo inbjudan

Taggar:, , , , ,

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

микрозайм онлайн микрозаймы онлайн на карту быстрые займы онлайн взять микрозайм микрозайм срочно взять займ онлайн на карту срочно взять кредит займы онлайн быстро быстрые микрозаймы онлайн займы онлайн на карту быстро микрозайм на карту быстрый займ на карту быстрый займ онлайн онлайн микрозаймы займы онлайн займ на карту