Skapande skola

 

Fanzingo och Skapande skola

Fanzingo erbjuder flera spännande och kreativa workshops inom ramen för Skapande Skola. Det handlar om film- och radio koncept i olika längd som riktar sig till alla åldrar i årskurserna f-9.

Fanzingos pedagogiska koncept bygger på deltagande, samarbete, reflektion och glädje. Vi kan självklart skräddarsy alla koncept utifrån era önskemål. Kontakta oss så arbetar vi fram ett passande tema och koncept efter er skolas behov. Fanzingo har en uppdaterad teknik och redigeringsprogram och vi kommer alltid två pedagoger till er klass.

Ansökningar om medel för skapande skola görs online på kulturrådets hemsida. Riktlinjerna finner du här. Vi hjälper självklart kommuner, kulturombud och lärare med tips på texter och formuleringar till handlingsplanen som måste skrivas i samband med ansökan.

För mer info och frågor, kontakta: pedagogik@fanzingo.se

Skapande skola för lågstadieklasser

En saga med din iPad  (8000 kr…1 dag) 

En personlig eller tematisk berättelse med både ljud och bilder. Eleverna skriver manus, bildmanus som spelas in. Bilder klipps ihop och så läggs en berättarröst på, som tillsammans skapas en digital saga.

Magiska Radion (8000 kr…1 dag)

Produktion av radioteater tillsammans med lågstadieelever. Fanzingos radiopedagoger skapar en historia tillsammans med barnen som utifrån ett halvfärdigt material får skriva färdigt slutet på historien. Historien spelas in på skolan med barnen som skådespelare och de får även vara med på ljudverkstad där ljudeffekter till historien produceras.

Animation (14 000 kr…2  dagar)

Fanzingo erbjuder en animationskurs på totalt 2 dagar. Första dagen får eleverna komma på en filmidé, rita bildmanus och sedan tillverka karaktärer och bakgrunder. Andra dagen animerar de sina filmer med en iPad och stop motion-teknik. Eleverna lägger även till en berättarröst/dialog och andra ljudeffekter!

Skapande skola för mellan- och högstadieklasser

Skapa Bra-Känsla (18 000 kr…2 dagar)

Ett pedagogiskt samarbete mellan Fanzingo och RFSU Stockholm. Numera ett Skapande Skola-koncept som syftar till att öka den sexuella hälsan hos elever genom kreativt lärande och fördjupad reflektion kring sexualitet, säkrare sex och relationer. Eleverna får också reflektera kring ömsesidighet, normer och gränser. Av det man lärt sig, gör man sedan en film via animationstekniken stop motion.

Filmrally– ”Den där känslan” (8000 kr…1 dag /1 eller 2 klasser)

Korta filmer produceras på ett snabbt och roligt sätt. Filmskapande av elevernas egna historier, baserat på en specifik känsla, som varje grupp tilldelas. Genom en iPad och enklare redigeringsprogram skapas elevernas filmer som har premiär samma dag! Skolan kan boka antingen 1 eller 2 klasser per dag, beroende  på om ni vill jobba en heldag eller halvdag med en klass.

Screen Test (18 000 kr…2 dagar)

Produktion av kortfilmer under två intensiva dagar. Eleverna får gå igenom alla kreativa moment av filmskapande med hjälp av Fanzingos filmpedagoger. Vi tar emot helklasser vilka delas upp i fyra produktionsteam som gör var sin kortfilm om cirka tre minuter. Detta koncept kan kombineras med ett valfritt tema, t.ex. ”Könsroller och identitet”.

Animation (14 000 kr…2 dagar)

Fanzingo erbjuder en animationskurs på totalt 2 dagar. Första dagen får eleverna komma på en filmidé, rita bildmanus och sedan tillverka karaktärer och bakgrunder. Andra dagen animerar de sina filmer med en iPad och stop motion-teknik. Eleverna lägger även till en berättarröst/dialog och andra ljudeffekter! Detta koncept kan kombineras med t.ex. ”Könsroller och Identitet”.

Könsroller och Identitet (8000 kr…1 dag)

En inspirerande workshop genomsyrad av genusanalys. Här tittar vi på reklamfilm, spelfilm och gör pedagogiska övningar kopplat till temat. Syftet är att eleverna får reflektera kring könsroller, normer och identitetsskapande med hjälp av rörliga bilder.

Filmreportage (8000 kr…1 dag)

Eleverna får lära sig att göra egna reportagefilmer- från manus till ett färdigklippt reportage. Reportaget kan beröra t.ex. ämnen i skolan, men också samhällsfrågor som tex hur miljöarbetet ser ut i er skolmatsal eller hur jämställdhetsarbetet fungerar i närområdet.

Berätta med Radio (8000 kr…1 dag)

Eleverna får producera ett eget radioprogram under en dag. De utformar programmet helt efter sina egna idéer eller med utgångspunkt i ett förbestämt tema. Produkten blir ett färdigt radioprogram som kan laddas upp på nätet.

Radio Test (8000 kr…1 dag)

I Fanzingos Radio test gör helklasser ett eget radioprogram på ca 15 minuter som handlar om ett givet tema. Programmet innehåller fyra programpunkter: nyheter, ett reportage, en sketch, musik samt programledare. För varje programpunkt ansvarar en grupp på fem elever.

 

микрозайм онлайн микрозаймы онлайн на карту быстрые займы онлайн взять микрозайм микрозайм срочно взять займ онлайн на карту срочно взять кредит займы онлайн быстро быстрые микрозаймы онлайн займы онлайн на карту быстро микрозайм на карту быстрый займ на карту быстрый займ онлайн онлайн микрозаймы займы онлайн займ на карту